PONIEDZIAŁEK – 03.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser topiony Cheddar plastry 50 g (MLE), pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ), buraczki gotowane 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek ala homogenizowany z ziołami 60 g (MLE), pomidor 100 g, szynka beskidzka wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml |
Obiad |
Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), buraczki gotowane 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Mandarynka 2 szt |
WTOREK – 03.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), pasztet ciechanowski – pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), twarożek 30 g, sałata zielona 20 g, ogórek kiszony 80 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sztuka mięsa szynka wieprzowa gotowana 80 g, makaron 200 g (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pyzdra szynkowa – wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, twarożek 30 g (MLE), sałata zielona 20 g, ogórek kiszony 80 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Jogurt naturalny 150 1 szt (MLE) |
Obiad |
Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sztuka mięsa szynka wieprzowa gotowana 80 g, makaron 200 g (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Kanapka z serkiem śniadaniowym (chleb razowy 60 g, masło 5 g, serek śniadaniowy 25 g) 1 szt (GLU PSZ, MLE) |
ŚRODA - 05.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU JĘCZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i ryby gotowanej (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), pasta z ciecierzycy z warzywami 30 g (SEL), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i ryby gotowanej (plamiak) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), pasta z ciecierzycy z warzywami 30 g (SEL), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
II śniadanie |
Kefir 2 % tł 200 ml (MLE) |
Obiad |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE), kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
CZWARTEK – 06.003.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (MLE, GLU PSZ, JAJ), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i cebuli 60 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona parzona 30 g, sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL), 1 szt woda mineralna n/g 0,5l |
Obiad |
Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, ryż na sypko z kurkumą 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona parzona 30 g, sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kefir 1,5 % tł 150 g 1 por (MLE) |
Obiad |
Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, Sel, GLU ŻYT), leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, ryż na sypko z kurkumą 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
-
Piątek – 07.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), rogal maslany 50 g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE), dżem 50 g, serek homogenizowany naturalny 150 g, pomarańczowa 1 szt, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), ryba smażona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka żydowska z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 80 g (GLU PSZ), bułka graham-pszenna 50 g 1 szt (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 150 g 1 szt (MLE), nektarynka 1 szt, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kanapka z szynka drobiową WOJ (chleb razowy 60 g, masło 5g, szynka 25 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), |
Obiad |
Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), ryba pieczona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka żydowska z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |