Informujemy, że w dniu 10 kwietnia 2020r. (piątek) administracja jest nieczynna z powodu urlopu.
Dział informatyki pracuje bez zmian.
Za utrudnienia przepraszamy.
Szpital Miejski w Tychach zatrudni lekarza na Oddział Chorób Wewnętrznych o profilu gastroenterologicznym (lekarz ze specjalizacją lub w trakcie specjalizacji - możliwy tryb rezydencki lub pozarezydenckj).
Osoby zainteresowane proszone o kontakt pod numerem tel. (32) 780 87 34.
Informujemy, że w dniu 16 sierpnia 2019r. (piątek) administracja jest nieczynna z powodu urlopu.
Dział informatyki pracuje bez zmian.
Za utrudnienia przepraszamy.
PONIEDZIAŁEK – 05.05.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU JĘCZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser topiony plastry 50 g (MLE), sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g, jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, mus z jabłek z cynamonem 100 g, sos jogurtowy naturalny 200 g (MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), jajko gotowane 1 szt (JAJ), ogórek kiszony 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
II śniadanie |
Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE) |
Obiad |
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL), surówka z marchwi z olejem 100 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
WTOREK – 06.05.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g, serek kanapkowy o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), kotlet drobiowy panierowany 80 g (GLU PSZ, JAJ), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g, serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20 g 1 szt (MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Wafle ryżowe 30 g, |
Obiad |
Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), filet z kurczaka gotowany 80 g, sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Mus – przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt |
ŚRODA – 07.05.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), paprykarz rybno (łosoś) – warzywny 30 g (RYB), ser żółty 50 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02), herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 60 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, szynka Beskidzka - wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ) |
Obiad |
Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02), herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
CZWARTEK – 08.05.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza manna na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, 1 szt woda mineralna n/g 0,5l |
Obiad |
Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE) |
Obiad |
Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Mus - przecier owocowy jabłko-banan-brzoskwinia 100 g (tubka) 1 szt |
Piątek – 09.05.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka maślana 50 g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), dżem 50g, jabłko 1szt, serek homogenizowany naturalny 30 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Krupnik jęczmienny 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba gotowana (Morszczuk) 100 g (RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), pomidor 50 g, szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml |
Obiad |
Krupnik jęczmienny 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba gotowana (Morszczuk) 100 g (RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60 g, masło 5 g, szynka 25 g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) |
PONIEDZIAŁEK – 03.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser topiony Cheddar plastry 50 g (MLE), pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ), buraczki gotowane 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek ala homogenizowany z ziołami 60 g (MLE), pomidor 100 g, szynka beskidzka wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml |
Obiad |
Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), buraczki gotowane 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Mandarynka 2 szt |
WTOREK – 03.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), pasztet ciechanowski – pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), twarożek 30 g, sałata zielona 20 g, ogórek kiszony 80 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sztuka mięsa szynka wieprzowa gotowana 80 g, makaron 200 g (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pyzdra szynkowa – wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, twarożek 30 g (MLE), sałata zielona 20 g, ogórek kiszony 80 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Jogurt naturalny 150 1 szt (MLE) |
Obiad |
Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sztuka mięsa szynka wieprzowa gotowana 80 g, makaron 200 g (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Kanapka z serkiem śniadaniowym (chleb razowy 60 g, masło 5 g, serek śniadaniowy 25 g) 1 szt (GLU PSZ, MLE) |
ŚRODA - 05.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU JĘCZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i ryby gotowanej (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), pasta z ciecierzycy z warzywami 30 g (SEL), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i ryby gotowanej (plamiak) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), pasta z ciecierzycy z warzywami 30 g (SEL), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
II śniadanie |
Kefir 2 % tł 200 ml (MLE) |
Obiad |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE), kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
CZWARTEK – 06.003.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (MLE, GLU PSZ, JAJ), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i cebuli 60 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona parzona 30 g, sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL), 1 szt woda mineralna n/g 0,5l |
Obiad |
Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, ryż na sypko z kurkumą 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona parzona 30 g, sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kefir 1,5 % tł 150 g 1 por (MLE) |
Obiad |
Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, Sel, GLU ŻYT), leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, ryż na sypko z kurkumą 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
Piątek – 07.03.2025r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), rogal maslany 50 g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE), dżem 50 g, serek homogenizowany naturalny 150 g, pomarańczowa 1 szt, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), ryba smażona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka żydowska z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 80 g (GLU PSZ), bułka graham-pszenna 50 g 1 szt (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 150 g 1 szt (MLE), nektarynka 1 szt, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Kanapka z szynka drobiową WOJ (chleb razowy 60 g, masło 5g, szynka 25 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), |
Obiad |
Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), ryba pieczona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka żydowska z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
PONIEDZIAŁEK – 29.07.2024r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser żółty 50 g (MLE), ogórek świeży 80 g, sałata zielona 20 g, hummus 30 g (SEZ), jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, mus z jabłek z/c z cynamonem 100 g, sos jogurtowy naturalny 200 g (MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), hummus 30 g (SEZ), jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE) |
Obiad |
Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL), surówka z marchwi z olejem 100 g, herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
WTOREK – 30.07.2024r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pierś gotowana – wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g (MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE), woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt. |
Obiad |
Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), eskalopka z kurczaka 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE), ziemniaki młode z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem b/c 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pierś gotowana – wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g (MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Wafle ryżowe 30 g, |
Obiad |
Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), filet z kurczaka gotowany 60 g, sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ziemniaki młode z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem b/c 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Mus – przecier owocowy jabłko 100 g (tubka) 1 szt |
ŚRODA – 31.07.2024r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser żółty 50 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, szynka Beskidzka – wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l |
Obiad |
Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowa 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02), herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml, |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 60 g (MLE), sałatka wiosenna 100 g, szynka beskidzka – wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Podpłomyki b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ), |
Obiad |
Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowa 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02),herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml, |
Podwieczorek |
Jabłko 1 szt |
CZWARTEK – 01.08.2024r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza manna mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 130 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło extra 82% 10 g (MLE), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
Obiad |
Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g, herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt |
II śniadanie |
Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE) |
Obiad |
Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g,herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60 g, masło 5 g, szynka drobiowa 30 g) 1 szt (GLU PSZ, MLE) |
Piątek – 02.08.2024r.
DIETA PODSTAWOWA (1) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki pszenne na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka maślana 50g 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło extra 82% 10 g (MLE), dżem 50 g, nektarynka 1 szt, 1 szt woda mineralna n/g 0,5l 1 szt, serek homo. naturalny 30 g (MLE), szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g, |
Obiad |
Krupnik jęczmienny () 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba pieczona (Mintaj) 80 g (RYB), ziemniaki młode z koperkiem gotowane () 200 g, surówka z kapusty młodej z olejem () 200 g, herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml |
DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
|
I Śniadanie |
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homo. naturalny 50 g (MLE), pomidor 50 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt, szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g |
II śniadanie |
Nektarynka 1 szt. |
Obiad |
Krupnik jęczmienny () 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba pieczona (Mintaj) 80 g (RYB), ziemniaki młode z koperkiem gotowane () 200 g, surówka z kapusty młodej z olejem () 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml |
Podwieczorek |
Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE,) |