• slider03
  • slider04
  • slider05
  • slider06
A A A

JM-Sample-Data

Informujemy, że w dniu 10 kwietnia 2020r. (piątek) administracja jest nieczynna z powodu urlopu.

Dział informatyki pracuje bez zmian.

Za utrudnienia przepraszamy.

plakat

Od kilku miesięcy intensywnie pracujemy nad projektem rozbudowy, przebudowy i remontu Szpitala Miejskiego w Tychach.
Dzisiaj z dumą uchylamy rąbka tajemnicy i prezentujemy pierwszą wizualizację Szpitala po rozbudowie.
Inwestycja w znaczącym stopniu poprawi warunki pobytu i komfort naszych pacjentów. Ma na celu zwiększenie i unowocześnienie zaplecza medycznego oraz poprawę standardów istniejącej infrastruktury.
Wkrótce przedstawimy kolejne wizualizacje...

Szpital Miejski w Tychach zatrudni lekarza na Oddział Chorób Wewnętrznych o profilu gastroenterologicznym (lekarz ze specjalizacją lub w trakcie specjalizacji - możliwy tryb rezydencki lub pozarezydenckj).

Osoby zainteresowane proszone o kontakt pod numerem tel. (32) 780 87 34.

Informujemy, że w dniu 16 sierpnia 2019r. (piątek) administracja jest nieczynna z powodu urlopu.

Dział informatyki pracuje bez zmian.

Za utrudnienia przepraszamy.

zyczenia dzien pracownika sluzby zdrowia

PONIEDZIAŁEK – 05.05.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

21.10.2024r.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU JĘCZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser topiony plastry 50 g (MLE), sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g, jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad

21 10 24 ob pd

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, mus z jabłek z cynamonem 100 g, sos jogurtowy naturalny 200 g (MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

21.10.2024r.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), jajko gotowane 1 szt (JAJ), ogórek kiszony 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

II śniadanie

Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)

Obiad

21 10 24 ob c

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL), surówka z marchwi z olejem 100 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

 

WTOREK – 06.05.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

24 09 2024 sn p

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g, serek kanapkowy o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad

24 09 2024 ob p

Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), kotlet drobiowy panierowany 80 g (GLU PSZ, JAJ), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

24 09 24 sn c

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g, serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20 g 1 szt (MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Wafle ryżowe 30 g,

Obiad

24 09 2024 ob c

Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), filet z kurczaka gotowany 80 g, sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Mus – przecier owocowy jabłko 100g (tubka) 1 szt

 

ŚRODA – 07.05.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

23.10.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), paprykarz rybno (łosoś) – warzywny 30 g (RYB), ser żółty 50 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Obiad

28 08 2024r ob p

Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02), herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml,

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

23.10.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 60 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, szynka Beskidzka - wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ)

Obiad

25 09 2024r. ob c

Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02), herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml,

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

 

CZWARTEK – 08.05.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

24 10 2024 sn p

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza manna na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, 1 szt woda mineralna n/g 0,5l

Obiad

24 10 2024r. ob p

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml,

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

24 10 2024r. sn c

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)

Obiad

24 10 2024r ob c

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml,

Podwieczorek

Mus - przecier owocowy jabłko-banan-brzoskwinia 100 g (tubka) 1 szt

 

  1. Piątek – 09.05.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

25.10.2024r.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka maślana 50 g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), dżem 50g, jabłko 1szt, serek homogenizowany naturalny 30 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Obiad

27 09 2024 ob p

Krupnik jęczmienny 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba gotowana (Morszczuk) 100 g (RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

25.10.2024r.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), pomidor 50 g, szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml

Obiad

27 09 2024 ob c

Krupnik jęczmienny 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba gotowana (Morszczuk) 100 g (RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60 g, masło 5 g, szynka 25 g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

PONIEDZIAŁEK – 03.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

11.12.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser topiony Cheddar plastry 50 g (MLE), pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 30 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Obiad

08.01.25.ob.dp

Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ), buraczki gotowane 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml,

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

11.1224.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek ala homogenizowany z ziołami 60 g (MLE), pomidor 100 g, szynka beskidzka wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml

Obiad

08.01.25.ob.dc

Grysikowa 350 ml (GLU PSZ, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), buraczki gotowane 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml,

Podwieczorek

Mandarynka 2 szt

 

WTOREK – 03.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

 10.1224.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), pasztet ciechanowski – pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE), twarożek 30 g, sałata zielona 20 g, ogórek kiszony 80 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad

10.12.24.ob 1

Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sztuka mięsa szynka wieprzowa gotowana 80 g, makaron 200 g (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

10.12.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pyzdra szynkowa – wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g, twarożek 30 g (MLE), sałata zielona 20 g, ogórek kiszony 80 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Jogurt naturalny 150 1 szt (MLE)

Obiad

10.12.24.ob 2

Solferino z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sztuka mięsa szynka wieprzowa gotowana 80 g, makaron 200 g (GLU PSZ), surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Kanapka z serkiem śniadaniowym (chleb razowy 60 g, masło 5 g, serek śniadaniowy 25 g) 1 szt (GLU PSZ, MLE)

 

ŚRODA - 05.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

 

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (GLU JĘCZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i ryby gotowanej (łosoś) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), pasta z ciecierzycy z warzywami 30 g (SEL), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad

03.02.25ob 2

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i ryby gotowanej (plamiak) z koperkiem 50 g (RYB, MLE), pasta z ciecierzycy z warzywami 30 g (SEL), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

II śniadanie

Kefir 2 % tł 200 ml (MLE)

Obiad

03.02.25.ob 1

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ), sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE), kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

CZWARTEK – 06.003.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

12.12.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (MLE, GLU PSZ, JAJ), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu i cebuli 60 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona parzona 30 g, sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL), 1 szt woda mineralna n/g 0,5l

Obiad

12.12.2024r. ob.dp

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, ryż na sypko z kurkumą 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml,

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

12.12.24

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE), szynkowa z indyka – produkt blokowy, drobiowy, średnio rozdrobniona, wędzona parzona 30 g, sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Kefir 1,5 % tł 150 g 1 por (MLE)

Obiad

12.12.24.ob.dc

Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, Sel, GLU ŻYT), leczo z mięsem drobiowym z indyka 200 g, ryż na sypko z kurkumą 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml,

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

  1. Piątek – 07.03.2025r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

13.12.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), rogal maslany 50 g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE), dżem 50 g, serek homogenizowany naturalny 150 g, pomarańczowa 1 szt, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Obiad

Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), ryba smażona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka żydowska z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

13.12.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 80 g (GLU PSZ), bułka graham-pszenna 50 g 1 szt (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 150 g 1 szt (MLE), nektarynka 1 szt, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Kanapka z szynka drobiową WOJ (chleb razowy 60 g, masło 5g, szynka 25 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE),

Obiad

Ryżowa 400 ml (MLE, SEL), ryba pieczona (Dorsz) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g, surówka żydowska z olejem 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

 

PONIEDZIAŁEK – 29.07.2024r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

29.07.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU JĘCZ), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser żółty 50 g (MLE), ogórek świeży 80 g, sałata zielona 20 g, hummus 30 g (SEZ), jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad

29 07 24 ob dp

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, mus z jabłek z/c z cynamonem 100 g, sos jogurtowy naturalny 200 g (MLE), herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

29.07.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), hummus 30 g (SEZ), jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)

Obiad

29 07 24 ob dc

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ryż na sypko 200 g, klopsik wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL), surówka z marchwi z olejem 100 g, herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

WTOREK – 30.07.2024r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

30.07.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), pierś gotowana – wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g (MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE), woda mineralna n/g 0,5 l 1 szt.

Obiad

30.07.24.ob.dp

Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), eskalopka z kurczaka 80 g (GLU PSZ, JAJ, MLE), ziemniaki młode z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem b/c 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

30.07.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pierś gotowana – wyrób drobiowy z połączonych kawałków mięsa z dodatkiem białka mleka, parzony zawiera dodaną wodę w osłonce 50 g (MLE), sałata zielona 20 g, pomidor 80 g, serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Wafle ryżowe 30 g,

Obiad

30.07.24.ob.dc

Jarzynowa z grysikiem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), filet z kurczaka gotowany 60 g, sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), ziemniaki młode z koperkiem gotowane 200 g, surówka wykwintna z olejem b/c 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Mus – przecier owocowy jabłko 100 g (tubka) 1 szt

 

ŚRODA – 31.07.2024r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

31.07.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), masło extra 82% 10 g (MLE), ser żółty 50 g (MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, szynka Beskidzka – wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l

Obiad

31.07.24r.ob.dp

Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowa 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02), herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c 250 ml,

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

31.07.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homogenizowany naturalny 60 g (MLE), sałatka wiosenna 100 g, szynka beskidzka – wieprzowa parzona 30 g (SOJ, MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Podpłomyki b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ),

Obiad

31.07.24.ob.dc

Ziemniaczana 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ), sos jarzynowa 100 ml (GLU PSZ, SEL), kasza jęczmienna na sypko 200 g (GLU JĘCZ), surówka z marchwi i chrzanu 200 g (MLE, S02),herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml,

Podwieczorek

Jabłko 1 szt

 

CZWARTEK – 01.08.2024r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

1.08.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), kasza manna mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 130 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło extra 82% 10 g (MLE), bułka pszenna kajzerka 50 g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE), pomidor 80 g, sałata zielona 20 g, pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

Obiad

1.08.24.ob.dp

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g, herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

1.08.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), pasztet z fasoli 60 g (GLU PSZ, JAJ), ser mozzarella kulki 30 g (MLE), woda mineralna n/g 0,5l 1 szt

II śniadanie

Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)

Obiad

 1.08.24.ob.dp

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), sos boloński z mięsa wp 100 g (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g,herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60 g, masło 5 g, szynka drobiowa 30 g) 1 szt (GLU PSZ, MLE)

  1. Piątek – 02.08.2024r.

DIETA PODSTAWOWA (1)

I Śniadanie

2.08.24.sn.dp

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), płatki pszenne na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), bułka maślana 50g 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE, ) chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło extra 82% 10 g (MLE), dżem 50 g, nektarynka 1 szt, 1 szt woda mineralna n/g 0,5l 1 szt, serek homo. naturalny 30 g (MLE), szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g,

Obiad

2.08.24.ob.dc

Krupnik jęczmienny () 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba pieczona (Mintaj) 80 g (RYB), ziemniaki młode z koperkiem gotowane () 200 g, surówka z kapusty młodej z olejem () 200 g, herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml

 

 

 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)

I Śniadanie

2.08.24.sn.dc

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ), chleb graham 130 g (GLU PSZ), masło extra 82% 10 g (MLE), serek homo. naturalny 50 g (MLE), pomidor 50 g, woda mineralna n/g 0,5l 1 szt, szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 30 g

II śniadanie

Nektarynka 1 szt.

Obiad

2.08.24.ob.dc

Krupnik jęczmienny () 350 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ryba pieczona (Mintaj) 80 g (RYB), ziemniaki młode z koperkiem gotowane () 200 g, surówka z kapusty młodej z olejem () 200 g, herbata ekspresowa owocowa cateringowa b/c 250 ml

Podwieczorek

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE,)